Cotiujenii Mari – Baştina noastră

mai 21, 2009

www.mai.md: Alcool contrafăcut în nordul ţării

Filed under: Evenimente, Oameni — levit @ 11:10 am

Alcool contrafăcut în nordul ţării

O linie clandestină de contrafacere şi comercializare a băuturilor alcoolice a fost depistată recent de ofiţerii Secţiei „Nord” de prevenire şi combatere a delictelor cibernetice, informatice şi transnaţionale a Ministerului Afacerilor Interne. Poliţia a fost sesizată precum că un bărbat din satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti îmbutelia băuturi spirtoase contrafăcute chiar la domiciliul său, după care le comercializa consătenilor săi.

Astfel, oamenii legii au descins la gospodăria lui Mihail Iobangi, în vârstă de 50 de ani, din satul Cotiujenii Mari, Şoldăneşti.

Iobangi a fost surprins de poliţie în momentul în care comercializa 180 de sticle de votcă „Hlebnaia” şi 50 de sticle de coniac îmbuteliat în sticle de votcă „Hlebnaia”. Suma partidei de marfă se ridică la circa 6500 de lei.

După ce au efectuat o percheziţie de specialitate, la domiciliul bărbatului au fost depistate circa 45 litri de alcool etilic, 183 de sticle de rachiu „Hlebnaia” cu volumul de 0,5 litri, 52 de sticle de coniac îmbuteliat în sticle de votcă cu aceeaşi denumire, 80 de sticle goale de vodcă „Hlebnaia”, „Perfect” şi „Spicuşor”, 40 de capace pentru aceste sticle, canistre şi aparataj special de îmbuteliere şi contrafacere a băuturilor alcoolice şi o maşină manuală pentru conservarea alcoolului. Valoarea mărfurilor depistate constituie circa 12 500 de lei.

Cercetările de specialitate ale poliţiei au stabilit că Iobangi procura materia primă în cantităţi en gross din municipiul Chişinău. Iniţial delicventul comercializa alcoolul de proastă calitate la litru consătenilor săi, preţul variind între 25 şi 30 de lei. De mai bine de trei luni, însă, Iobangi îmbutelia alcoolul în sticle de sub diverse băuturi alcoolice şi le comercializa la preţ de 15 lei per o sticlă.

În prezent, în privinţa lui Iobangi a fost întocmit un proces-verbal în baza art. 152 cu indicile 5 CCA RM. Potrivit legislaţiei persoana culpabilă de „Producere, comercializare, transportare sau păstrare a băuturilor alcoolice falsificate” riscă să achite o amendă de pînă la 6 000 de lei cu confiscarea mărfii contrafăcute.

Centrul de presă al MAI
7 mai 2009

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.